Trafik kazalarında kameralar

Trafik Kazalarında Kameralar

0 Comments

Trafik kazalarında kameralar, kazaların nasıl meydana geldiğinin ispatında, önemlidir. Güvenlik kamera teknolojisi bugün ileri seviyeye geldi. Günümüz teknolojisinde, özellikle güvenlik kameralarının çok ileri seviyelere geldiğini görmekteyiz. Kameraların gelişimi ,dün siyah beyaza yakın mat görüntüden, bugün rengarenk net bir görüntü teknolojisine uzanan bir yolculuktur.

Kameraların gelişim süreci, görüntü netliğiyle kalmayıp harekete, ısıya duyarlılığının yanı sıra, yüz okuma, kişi tanıma, insan hayvan ayırt etme gibi özelliklerini de beraberinde getirmiştir. Özellikle güvenlik kameralarına yeni özellikler yüklenmektedir. İnsan yaşamının her anında güvenlik kameraları yer alacaktır.

Trafik Kazalarında kameralar Etkin Kullanılır

Trafik kazaları insan, ortam ve taşıtların donanımlarındaki durumlardan kaynaklanmaktadır. Kaza sebebini ve hangi tarafın haklı olduğunun ispatı için güvenlik kameraları, emniyet güçleri tarafından etkin kullanılmaktadır. Bu sayede kaza yapan taraf, ilgili sigorta ajentesi ve devletlerin ilgili birimleri güvenlik kameralarından oldukça faydalanmaktalar. Kazaların hangi saatlerde meydana geldiği, yolların hangi alanlarında daha çok kaza oluğu, erkek veya kadın hangi cinsin daha çok kaza yaptığı, kazalarda yaş aralıkları gibi istatistikler önlem alma ve düzenleme konusunda devletlere yol göstermektedir. Bu sayede devletler önlem almakta ve istatistiklere göre kanun çıkarıp yeni düzenlemeler yapmaktalar.

Otomatik Sorgulamalar

Daha az trafik kazası için yolların nasıl dizayn edileceği de, yine bu istatistiklerden faydalanılarak belirleniyor. Emniyet kemeri kontrolü, hız ihlalleri, taralı alandan geçenlerin tespiti, muayene ve trafik sigortası sorgulaması, EDS uygulamalarındaki görüntü alma durumları yine güvenlik kameraları sayesinde olmaktadır. Otomatik sorgulamalar sayesinde, trafikteki araçları neredeyse tüm kontrolleri güvenlik kameraları kullanılarak, emniyet birimlerine iletilmektedir.

Zom Yapan Kameralar

Speed Dome güvenlik kameraları zom özelliği sayesinde trafikteki araçların yakın takipte izlenmesini sağlamaktadır. Şüpheli araçların izlenmesi için bu kameralar kullanılmaktadır.

Güvenlik kameraları Trafik ekipleri tarafından denetimlerde araç ve yaka kameraları olarak son yıllarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

Son yıllarda servis araçları ve taksilerde güvenlik kameralarının kullanımı artmıştır. Kimi belediyeler bu uygulamayı mecburi kılmaktadır.

Gelecek teknolojiler güvenlik kameralarında yazılımlarla birleşerek özellikle trafikte ve açık kapalı alanlarda daha fazla güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir